Met Zeemacht een club uit het eerste uur erbij

Bron: KNVB.nl

Het zaalvoetbalseizoen 2018-2019 start op vrijdag 24 augustus in Hoorn met de wedstrijd om de Supercup tussen landskampioen zvv Hovocubo en verliezend bekerfinalist FC Eindhoven. De start van de competitie vindt plaats op vrijdag 7 september.

Het Helderse Zeemacht neemt de plaats in de Eredivisie in die is vrijgekomen door het wegvallen van ’t Knooppunt. Verder gaat PFC/Pro Sport Centrum, afgelopen seizoen kampioen van de Eerste Divisie B, na een fusie met WSV door onder de naam Futsal Apeldoorn. Het Limburgse Amicitia/Bert Zeegers gaat verder als Tigers Roermond/Yildrim Group.

Eerste Divisie

Door het promoveren van Zeemacht en het wegvallen van ’t Knooppunt 2 is de Eerste Divisie komend seizoen verdeeld in twee poules van 11 teams. De opengevallen plaatsen worden niet opgevuld.

Hovocubo feliciteert in het bijzonder MSV Zeemacht. Zeemacht is nog een van de drie nog bestaande clubs (met Scagha ’66 en Hovocubo) die aan de basis stond van het Nederlandse zaalvoetbal. Het is prachtig te zien dat de historie weldegelijk een rol speelt en dat clubs met een duurzaam beleid weldegelijk bestaan. 

Ook Scagha’66 is gepromoveerd naar de 1ste divisie. En ook dat is goed nieuws voor de zaalvoetbalsport.

Lees hier het varhaal over het ontstaan van het zaalvoetbal en hoe Zeemacht, Scagha’66 en Hovocubo er toen voor stonden

indelingen-ere-en-eerste-divisie

 

meer nieuws