Hovocubo C3 – Hovocubo C4
Vandaag de onderlinge wedstrijd tussen onze eigen C3 en C4. De C3 met allemaal 2e jaars C junioren tegen de C4 met hoofdzakelijk 1e jaars en een D pupil op doel. Afgaande op de uitslagen in de poule was er vooraf weinig te zeggen over deze krachtmeting. Zoals voor elke wedstrijd werd er nu vooraf ook weer afgesproken om te proberen uit de duels te blijven omdat al onze tegenstanders nu eenmaal fysiek sterker zijn. Gewoon lekker de bal laten gaan en bij balverlies inzakken. Na een korte periode van aftasten waren er wat kansjes over en weer was het de C4 die op voorsprong kwam. Damian gooide de bal op Ricardo en die wist in 1 keer de vrijstaande Doedoe te bereiken. Doedoe behield goed het overzicht en vond bij de 2e paal de prima mee opgekomen Ferry. Ferry bleef rustig en schoot de bal strak en zuiver langs de keeper, 0-1 voor de C4. Direct was het weer de C4 die in de aanval ging, Doedoe speelde in 1 beweging Mees aan die goed was meegelopen, Mees zijn schot ging vervolgens net voorlangs. Ook de C3 liet zich niet onbetuigd en kreeg voldoende kansen maar wisten deze niet te benutten. Een aantal keren was het Damian die goed redde of zo uitkwam dat de tegenstander het doel niet wist te vinden. De 0-2 was een goal om in te lijsten. Een prima snelle corner werd genomen door Doedoe en Brandon kwam goed los van zijn tegenstander. Brandon twijfelde geen moment en haalde vol uit! Mooier en harder in de kruising kon de bal niet, een prachtige goal. In de resterende tijd van de 1e helft vergaten de mannen van de C4 zichzelf te belonen, er werden behoorlijk wat kansen om zeep geholpen. Hierdoor bleef het bij 0-2 en was er voor de C3 nog van alles mogelijk. De C3 bleef namelijk ook voldoende kansen creëren. Tijdens de rust werden de mannen van de C4 door coach Rene er dan ook op gewezen dat de kansen echt benut moesten gaan worden anders kon het nog heel lastig gaan worden. De mannen hadden de aanwijzingen van Rene goed in de oren geknoopt. Kort na de rust liep de C4 dan ook uit naar 0-3. Een mooie actie van Zion leverde een corner op. Zion nam deze corner goed en snel en weer was daar Brandon die goed vrij kwam. Brandon drukte weer perfect af en passeerde de keeper in de lange hoek, weer een prima goal van een uitstekend spelende Brandon. Dit was eigenlijk bij het hele team het geval, er werd heerlijk gespeeld. In balbezit maar ook bij balverlies. Na de 0-3 was het de C3 die wat meer onder de druk vandaan kwam en een aantal kansen achter elkaar kreeg. Damian stond zijn mannetje en wist meerdere keren te redden. Dat een doelpunt voor de C3 uiteindelijk niet uit kon blijven was te verwachten. Eerlijk gezegd ook verdiend want ook de C3 is een hele leuke ploeg. De 1-3 was een een snoeihard schot in de lange hoek. Met nog een minuut of zes te gaan was het weer even opletten geblazen voor de C4. De C3 wilde nu doordrukken maar de C4 wist hier voetballend prima onder vandaan te komen. De genade klap werd 2 minuten voor tijd uitgedeeld. Een intrap van Ferry werd door Dave in 1 keer op de pantoffel genomen en verdween door een woud van benen in het doel, 1-4 met nog 2 minuten te gaan. Dat de C3 vlak voor tijd middels een mooi uitgevoerde counter de 2-4 wist te maken was voor de statistieken. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat wij hebben kunnen genieten van twee zeer leuke voetballende Hovocubo teams. Alle spelers hadden respect voor elkaar en zo hoort het ook, complimenten voor alle spelers en voor beide coaches, Eric en Rene.