Op papier zou het een makkie moeten zijn gezien de eerdere uitslagen van Alpha Tours C3.  De coaches maken er gebruik van om een aanvaller concept in te zetten met meer druk op de tegenstander ofwel een 1-1-2-1 opstelling. Het is ook de debuut wedstrijd van Nick, eindelijk hebben we een keeper!  Eerste kans is voor Kaj die naast gaat en in de eerste de beste tegenaanval gaat de bal via Kaj over Nick in het doel, 0-1. Dat is even een tegenvaller maar Hovo weet dat er nog 39 minuten te gaan zijn.  Direct na de openingstreffer krijgt Donny een kans op de gelijkmaker maar even later is het al 1-1 als Kaj Luuk met een pass bediend die knap door Luuk in de hoek wordt geschoten. Twee minuten later staat Hovo al op voorsprong als Kaj tegen de keeper op schiet en Donny attent is meegelopen en de 2-1 scoort. Daarna is de schiettent geopend, schoten van Timo, Robbert en Tygo gaan over of worden gestopt door de keeper die heel wat meer te doen heeft dan Nick aan de andere kant.  Mooiste actie is van Robbert die op de vierkante meter twee man uitkapt en helaas voor hem tegen de keeper aan schiet. Robbert ontwikkelt zich tot een plaag voor Alpha Tours want hij is ongrijpbaar. Halverwege is het Timo die met een een 1-2’tje met Robbert de 3-1 scoort waarna Tygo de 4-1 scoort. Dat lijkt de ruststand te worden maar in de laatste 30 seconden is het Robbert die tot twee keer toe scoort, na mooi voorbereidend werk van Luuk en Donny. In de rust wordt aangegeven dat we door moeten gaan en vooral het voetballend, overspelend naar elkaar, het verschil moeten maken.  De 2e helft begint wat krampachtig. Rolf is degene die met een vlammend schot als eerste het doel opzoekt maar zijn poeier gaat net over.  Pas na 7 minuten is het Timo die uit een vrije trap van Luuk raak schiet, 7-1. Kort daarna prachtige aanval door Luuk opgezet waarna Robbert de bal tegen de paal schiet en Timo attent is doorgelopen en in de rebound de 8-1 maakt. Volgende aanval is het opnieuw Robbert die raak schiet en zo staat het halverwege de 2e helft 9-1. De tegenstander is te zwak om er een wedstrijd van te maken. De 10-1 komt van de voet van Tygo waarbij Robbert weer de aangever is. De 11-1 wordt gemaakt door Robbert na een prachtige passeeractie van Kaj die op de vierkante meter twee tegenstanders uitkapt.  Daarbij blijft alhoewel de scheidsrechter er nog eentje meer heeft geteld dus de 2e coach die verslag schrijft en foto’s maakt zal er ongetwijfeld eentje hebben gemist.

Volgende wedstrijd is tegen Dijkhuis C1, de koploper in de 1e klasse 2 en dan zal met name keeper Nick écht op de proef worden gesteld.

Opstelling:

Nick; Tygo, Rolf, Timo, Kaj; Robbert, Donny en Luuk

Scoreverloop:

1. 0-1, 3. 1-1 Luuk (Kaj), 5. 2-1 Donny (Kaj), 11. 3-1 Timo (Robbert), 15. 4-1 Tygo (Robbert), 20. 5-1 Robbert (Luuk), 20. 6-1 Robbert (Donny), rust, 27. 7-1 Timo (Luuk), 28. 8-1 Timo (Robbert), 29. 9-1 Robbert (Luuk), 31. 10-1 Tygo (Robbert), 38. 11-1 Robbert (Kaj)