De laatste “uitwedstrijd” spelen we tegen de B3. Het is de 3e onderlinge wedstrijd waarbij beide teams één keer wonnen. Tygo, onze B5 keeper, is geblesseerd en er is geen keeper van een ander Hovo team dat kan invallen. We moeten het intern oplossen en de keus valt op Kaj. Weliswaar missen we daardoor wat stoorkracht voorin, aan de andere kant lijkt Kaj ook de beste keeperskeuze.  Verder is Dai verre van okselfris. Kortom, de coaches Danny en Olaf weten niet wat ze vooraf ervan moeten denken.

De eerste paar minuten speelt de B3 wat naar voren en zet snel druk. Toch komt de B5 verdediging niet écht in grote problemen want er wordt goed getikt en zo komen we snel onder de druk uit. De eerste kans in de wedstrijd is voor Timo die tegen de keeper opschiet. Aan de andere kant gaat een vrije trap van de B3 net naast en pakt keeper Kaj een hard schot. Het wordt naarmate de wedstrijd vordert een steeds opener wedstrijd.  Luuk en Rolf zijn dichtbij de openingstreffer maar de B3 keeper redt uitstekend. Ook een harde vrije trap van Dai wordt door de B3 doelman gepakt. De B3 probeert met de lange bal onrust te scheppen maar verder dan een schot dat naast gaat en een schot dat door keeper Kaj wordt geneutraliseerd komt het niet.  Grootste kans voor rust is voor Jasey die een voorzet van Timo naast schiet.

In de rust geven de coaches aan dat we wat meer moeten schieten i.p.v. moeten aannemen. “Je moet schieten, anders kan je niet scoren”. Eerste kans in de 2e helft is voor de B5 als Kaj snel een uittrap neemt die Luuk in handen van de B3 keeper kopt. Het tempo in de wedstrijd is niet hoog. De B5 heeft slechts 1 wissel dus we moeten zuinig zijn, zeker omdat Dai ook niet fit is. De B3 probeert aan te dringen maar veel passes missen precisie. Af en toe ontstaan er wel gevaarlijke situaties maar er wordt door de B5 via met name Timo, Dai en Rolf sterk en goed verdedigd.  Dai gaat vanaf rechts op kracht er langs en schiet net naast. In de tegenaanval is het keeper Kaj die goed zijn doel verkleint waardoor een gevaarlijk schot naast wordt geschoten.  Het blijft een spannend potje zolang het 0-0 staat. Kansen zijn er voor Jasey (naast) en Luuk (over). Na 10 minuten in de 2e helft wordt de score opengebroken als Jasey een mooi één-tweetje opzet met Rolf en vervolgens van dichtbij de B3-keeper het nakijken geeft, 0-1. De B3 is zeker niet verslagen en krijgen snel een grote kans op de gelijkmaker maar keeper Kaj weet met een knappe redding de bal tot hoekschop te verwerken. Daarna zijn er weer kansen voor de B5: Jasey schiet na een prachtige kapbeweging tegen de keeper op en Rolf biedt Luuk een  kans op een presenteerblaadje die door de keeper wordt gered. Verdedigend moet de B5 geconcentreerd blijven en dat doet de ploeg dan ook. Zo haalt Jasey met een uiterste krachtsinspanning een veelbelovende aanval eruit. Vervolgens is er een snelle uitgooi van Kaj op Rolf die zich prima vrijspeelt en de goed inlopende Dai vindt die hard de 0-2 binnen schiet. Toch is de wedstrijd nog niet gespeeld want er zijn nog 11 minuten te spelen en de B3 gelooft er nog steeds in. De B5 speelt echter verdedigend erg goed en vooral rustig. Steeds wordt de vrije man gevonden. De kansen zijn voor de B5, via Rolf die een voorzet van Dai naast schiet en Luuk die een schot ten koste van een hoekschop ziet worden gekeerd.  Eén foutje in de verdediging betekent wel direct een grote kans voor de B3 maar keeper Kaj stort zich op de bal en pakt de bal ten koste van een hoekschop. Laatste twee kansen zijn voor de B5, eerst is het Dai een dieptebal op Luuk geeft die z’n directe tegenstander knap uitkapt en de keeper ziet redden, daarna is het Jasey die een uittrap van Kaj ook tegen de keeper aan schiet.

Na 2 x 25 minuten fluit de weer uitstekend leidende scheidsrechter Link voor het einde van de wedstrijd en wint de B5 het onderonsje  met 0-2.