In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voetballen we tegen ZVVO Sandow B2, een ploeg die 2e staat in de Topklasse, al zeker is van een plaats in de Playoffs en waarvan we uit met 8-2 in Purmerend ten onder gingen. Het is druk op de Hovo bank want er zitten maar liefst 3 spelers in burgerkleding naast coach Robbin: de al sinds 25 september 2015 geblesseerde Shem, keeper Stanley die sinds een week of drie geblesseerd is en Kaj, die het maximum van 15 gespeelde wedstrijden voor de B2 heeft bereikt.  Absoluut top dat deze mannen er weer zijn, maar daarvoor speel je ook in de Topklasse!  Voor keeper Stanley speelt opnieuw Mike uit de B4.

In de openingsfase is het Sandow die het meeste balbezit heeft en waarbij de thuisploeg geconcentreerd verdedigt. Eerste gevaarlijke moment in de wedstrijd ontstaat uit een vrije trap voor Sandow die via een Hovo been tot hoekschop wordt verwerkt. Daarna zijn er schoten voor beide teams, keeper Mike redt knap terwijl aan de andere kant aanvoerder Ferry tegen de Sandow keeper opschiet. Daarna wordt een prachtig één-tweetje opgezet door Tiesto met Evan en krijgt Tiesto de bal terug, komt oog-in-oog met de keeper maar weet niet te scoren. Na deze enorme kans dringt Sandow aan. Eerst is er een verre lob naar de meest diepgaande Sandow aanvaller die maar net over wordt gekopt, daarna opnieuw een vrije schop die naast gaat. We zijn inmiddels een kwartier aan het spelen en de Hovo aanhang kijkt elkaar aan, het staat nog 0-0.  Dat verandert echter snel als Tiesto op eigen helft zonder rugdekking de bal verliest en een Sandow speler op Mike af mag gaan en dit presentje verzilvert, 0-1. Volgende kans is voor Hovo als Thijs een prima pass op Evan geeft die voor de keeper staat maar naast mikt. Vier minuten later gaat Thijs verdedigend in de fout en is het Sandow die de score verdubbeld, 0-2.  Voor rust krijgt Hovo nog 2 kansen, eerst is het Robbie die zich door de verdediging “rommelt” en naast schiet maar de grootste kans is voor Tiesto die na een prima combinatie met Harvey de keeper op weg naar 1-2 treft. Bij rust is het 0-2 en dat is tegen de nummer 2 natuurlijk helemaal niet slecht, zeker als je je bedenkt dat de goals ontstaan door defensieve fouten aan Hovo kant.

In de 2e helft gaat het ook weer gelijk op en zo ook met de kansen, Thijs schiet hard op doel waarbij de keeper ten koste van een hoekschop redding brengt, aan de andere kant is het Mike die attent keept en een schot van afstand klemvast pakt. Na 7 minuten krijgt Sandow een gele kaart, vanwege het niet op afstand staan bij een intrap. Dat betekent één man meer en Hovo speelt de bal van man-tot-man om uiteindelijk een gaatje te vinden om de aansluitingstreffer te maken.  Thijs krijgt een schietkans maar de keeper redt en nog geen minuut later is het Thijs die ook een gele kaart krijgt voor hetzelfde vergrijp en zodoende is het drie-tegen-drie in het veld. Dat vindt de scheidsrechter waarschijnlijk nog wat teveel want binnen 30 seconden krijgt ook Ferry voor een overtreding waarvan er in de wedstrijden velen van worden gemaakt ook een gele kaart en zo zijn er nog maar 5 veldspelers en weten we dat we snel met 2-tegen-4 komen te staan. Hovo probeert bij de hoek de seconden weg te spelen en zowel Thijs als Robbie blijken daar meesters in te zijn want Sandow krijgt de bal niet te pakken  Het is een fase waarin er vrijwel niet wordt gevoetbald. Er is even wat consternatie als coach Robbin Thijs eerder het veld laat inkomen voordat de Sandow speler in het veld staat, maar de scheidsrechter is het overzicht gelukkig voor Hovo kwijt en ondanks de numerieke minderheid weet Hovo de schade te beperken. Als Ferry weer is teruggekeerd zien we een fantastische Hovo aanval die bij Thijs begint waarna uit zijn pass eerst Ferry tegen de keeper aanschiet en vervolgens Evan mag aanleggen en naast schiet. Sandow aan de andere kant krijgt ook kansen op vergroting van de score maar lat én paal behoeden Hovo voor de 0-3. Ook redt Mike nog een keer knap. Het blijft een wedstrijd doordat Sandow niet doordrukt. Je ziet dat ze alleen voor 3 punten naar Hoorn zijn gekomen en met de 0-2 voorsprong ook wel tevreden lijken te zijn. Hierdoor blijft het spannend zeker als Thijs nog twee kansen krijgt waarvan er eentje net naast gaat en de andere, na goed voorbereidend werk van Evan, tegen de keeper wordt geschoten. Dan zes minuten voor het einde is het Robbie die vanaf afstand op de bij het doel staande Tiesto schiet die met een briljante actie, door over de bal te springen, de keeper volledig verrast en de bal in het doel verdwijnt, 1-2.  De spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd. En hoewel Sandow de meeste kansen krijgt is het Harvey die uit opnieuw een mooie aanval dé kans op 2-2 krijgt maar net naast schiet. In de laatste minuut begint Robbie nog aan een solo en wordt in kansrijke positie gestuit waarna de scheidsrechter niet fluit voor een vrije trap maar voor het einde. Het blijft bij 1-2 en dat is op zich wel verdiend maar dat de toeschouwers toch met een klein katertje achterblijven geeft aan dat we dichtbij een stunt waren.