De B1 moest voor de return aantreden in Purmerend tegen Sandow B2. De B1 moest een 3-7 thuis nederlaag goed maken. Dit hield dus in met minimaal 5 doelpunten verschil winnen of  met 3-7 om strafschoppen af te dwingen. De start was niet al te goed, binnen 5 minuten kwam de thuisploeg op 2-0 voor. De koppies van Hovo gingen niet naar beneden, de ruggen werden gerecht en de strijd werd aangegaan. Met goed voetbal en veel strijdlust wisten de mannen de stand nog voor rust door doelpunten van Rico, Zion en Ricky, om te buigen naar een 2-3 voorsprong. Aan de andere kant was het Damian die weer een aantal malen goed redding bracht. Na rust was het al snel weer raak door een prima actie van Rico, 2-4 en dus nog 3 doelpunten te maken voor in ieder geval strafschoppen. Toen brak er een wat hectische fase aan. De nummer 11 van Sandow deelde een klap uit aan Sonny, dit werd gezien door de scheidsrechter en deze toonde hem terecht de rode kaart. Bij het weglopen gaf hij dezelfde Sonny nog een trap en zelfs toen was het nog niet klaar. Bij het verlaten van het veld moest een stoel naast de tijdwaarnemers tafel het ook nog ontgelden. De jongeman was werkelijk totaal buiten zinnen. Door deze rode kaart moest Sandow 5 minuten met een man minder spelen. Deze overtal situatie duurde echter maar even, want al snel was het Sonny die geel kreeg en voor 2 minuten naar de bank kon. Beide teams waren nu met een man minder. Sandow was de eerste die daarvan kon profiteren. Een speler kon te makkelijk wegdraaien en alleen voor Damian hard uithalen en zo was het 3-4. Voor Hovo zuur maar eigenlijk veranderde er niets. Er moest nog steeds minimaal 3 maal gescoord worden. Weer was het Hovo dat voetbalde, Sandow kon niet veel meer doen dan de bal hard naar voren schieten. Voetballend kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Het hanteerde de lange bal op de spits en dan gokken op een goede actie of een vrije trap in de buurt van het doel. Dit laatste lukte dan ook. Er werd een makkelijke vrije trap verkregen rond de stippellijn. Damian zette zijn muur op de doellijn en zelf stond hij ervoor. Zoals steeds in deze twee wedstrijden ging er dan een speler voor Damian staan om hem het uitzicht te ontnemen. Damian liet zich echter niet van de wijs brengen en zette de betreffende speler vlak voor het schot opzij en ging vervolgens vol overtuiging vooruit in de richting van de bal. Het harde schot trof geen doel maar de bal zat klem tussen de handen van Damian. Uit een opvolgende aanval was het weer Rico die scoorde, 3-5 met nog een kleine 4 minuten te spelen. Het was dus nog mogelijk. Het wedstrijd beeld veranderde niet, het was 1 richtingsverkeer maar helaas wist Hovo niet meer te scoren en was hiermee uitgeschakeld. Jordan liet vanavond als C junior weer zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Hij draaide moeiteloos mee en nam het team in sommige fases zelfs op sleeptouw, heel goed gedaan.

De complimenten zijn absoluut voor onze B1 deze avond. Rick Spaansen, Sonny de Rooij, Rico van Gierbergen, Doedoe Damasco, Zion Lemi, Ricky Hansen, Damian Gooyers, Robin Kist en Jordan Veltrop hebben laten zien dat ze als team tot mooie dingen in staat zijn.

Nu op naar volgend seizoen. Dan zijn er weer nieuwe kansen.

Langs deze weg feliciteren wij Sandow B2 met het behalen van de disctrictfinale en wensen hen daarin veel succes.