Belangrijke overwinning met een beetje hulp

De ploeg van Peter van der Slikke heeft het moeilijk in het debuutjaar van de eredivisie en moet werkelijk alles uit de kast halen om buiten de degradatiezone te blijven. De ploeg heeft het te lastig met de instabiele selectie door blessures. De aanvulling vanuit de A-junioren is prettig, maar ook merkbaar dat de stap ook heel groot is. Voordat zij klaar zijn om vaste waarde te zijn op eerste divisie niveau, daar is simpelweg tijd voor nodig. Het is een goede leerschool dat zij al op dit niveau aansluiten. Echter, met het vorderen van het seizoen gaat de tijd dringen en Hovocubo heeft ook de punten nodig om buiten degradatiegevaar te blijven. Dus daar waar mogelijk wordt gretig gebruik gemaakt van de luxepositie met de mogelijkheden vanuit de totale selectie. Hovocubo 1 was vrij en er is nog net voldoende competitieruimte om ze in te zetten. De luxepositie van een grote groep.

De wedstrijd is amper van start en AC Kingdom komt al snel op twee fouten. En goed genomen vrije trap van Mats Velseboer wordt door de keeper knap gered. Het is Hovocubo die domineert en het spel speelt zich voornamelijk op de helft van AC K. af. Toch weten de Amsterdammers af en toe te counteren, maar Tjerk Thuring verdedigt goed zijn post. En ondanks het Hoornse veldoverwicht is het uiteindelijk de thuisploeg die als eerste (vanuit een uitbraak) weet te scoren. Kort daarna trekt Karim Mossaoui middels een schot de stand weer gelijk. En wanneer Hovocubo het beste uit zichzelf laat zien en een aanval over meerdere schakels inzet komt Youssef Makraou voor een goede schietkans en brengt Hovo op voorsprong. De wedstrijd is inmiddels zeven minuten oud. Langzamerhand komt Kingdom meer in het spel en gaat de wedstrijd meer op en neer golven. Hovo heeft meer balbezit maar wordt slordig. De Amsterdammers gaan erin geloven en na weer een uitval weten ze d 2-2 te scoren. Wanneer in de zestiende minuut een schot van Karim wordt gekeerd is het Faisel Mellah die uit de rebound Hovocubo weer op voorsprong brengt. En vlak voor het rustsignaal is er een mooie dubbele een-twee tussen Karim en Faisel en is het Karim die de ruststand naar 4-2 brengt.

In de rust is er duidelijk een strategisch plan in de Amsterdamse kleedkamer besproken, want AC kingdom speelt direct met veel druk vooruit en graven zich totaal niet meer in. Maar hoe lang houden ze dit vol? Het levert in elk geval d 3-4 op door een doelpunt van Nawfal Hammi. Coach Elhoessain Aboussaid blijft zijn plopeg vooruit opjagen en spelen op alles of niets. Dit geeft Hovocubo de ruimte om te blijven voetballen en opnieuw is het een combinatie tussen Faisel en Karim die de vijfde treffer oplevert. Uit opnieuw een uitval van AC Kingdom komt weer de aansluitingstreffer tot stand, maar de koek is bij de thuisploeg bijna op. Richard Meijer voorziet Mats Velseboer van de 4-6 nadat eerst Robin Meijer een goede balverovering op het middenveld heeft bewerkstelligd. Een moment van onoplettendheid schiet Mohammed el Hadad Hakim uit het niets de stand naar 5-6 en Tjerk moet daarna nog wel ingrijpen om erger te voorkomen. Maar de strijd is gestreden. Younes Makraou scoort de 5-7 en Mats de 5-8.

Een moeizame wedstrijd, maar de oh zo belangrijke punten zijn binnen.

Volgende week speelt Hovocubo 2 thuis tegen Honselersdijk. Aftrap is om half negen en de plopeg heeft uw steun nodig!!

Hovocubo 2 klopt hekkensluiter

Bron: Noord Hollands Dagblad

Van onze verslaggever

Ho­vo­cu­bo 2 heeft gis­ter­avond een over­win­ning ge­boekt op AC King­dom. In Am­ster­dam won de ploeg van trai­ner Pe­ter van der Slik­ke met 5-8 van de hek­ken­slui­ter van de eer­ste di­vi­sie zaal­voet­bal.

Wie lou­ter naar de doel­pun­ten­ma­kers op het wed­strijd­for­mu­lier kijkt, zal ver­moe­den dat niet de Hoorn­se re­ser­ves, maar het vlag­gen­schip van de club speel­de te­gen de hoofd­ste­de­lin­gen. Ka­rim Mos­sa­oui (3) , Mats Vel­se­boer (2), Yous­sef Ma­kraou, You­nes Ma­kraou en Fai­sel Mel­lah, al­len spe­lers van het eer­ste, te­ken­den voor de tref­fers. Zij kon­den mee­doen om­dat de ere­di­vi­sie – op een duel na – stil lag dit week­end.

Door de drie­pun­ter klimt Ho­vo­cu­bo naar de ge­deel­de acht­ste plaats en heeft het weer wat meer lucht in de strijd om lijfs­be­houd.

Foto’s: Leo Giovannangelo

meer nieuws