Vier bestemmingen mogelijk voor Hovocubo

Aankomende donderdag 5 juli om 14.15 uur vindt de loting plaats voor de preliminary round (voorronde) van de UEFA Futsal Championsleague. De loting is live te volgen via de livestream van de UEFA.

Hovocubo staat op plaats 29 van de UEFA ranking. Klik hier om naar het totaaloverzicht te gaan. De eerste 23 teams uit de ranking gaan direct door naar de main round (hoofdtoernooi). Hovocubo valt hier buiten, maar de ranking is goed genoeg om als eerste geplaatste ingedeeld te worden in de poule.

UEFA Futsal Cup in Nova Gorica, Slovenië: Tim van Kippersluis, Joost Reus, Jasper Boon, Ronald van Leeuwen, Appie Attahiri, Issam el Bakkali, Sander van Dijk, Tineke Diaz, Tommy Huijser, Mo Ajnane, Dennis Selbach, Mick van der Gulik, Karim Ajnane, Amir Molkârâi, Youssef Makraou

De voorrondes worden gespeeld als minitoernooi in zeven poules van vier teams en twee poules van drie teams. Van de negen speelsteden (hosts) zijn er vijf clubs die ook als eerste geplaatst zijn. Dat wil zeggen dat Hovocubo daar niet tegen kan spelen en dus niet in deze poules geloot zullen worden. Dan blijven er vier speelsteden over waar Hovocubo naar toe zou kunnen, bij de volgende clubs: IFK Udella Futsal (Zweden), CS Dinamo Chisinau (Moldavië), FK Vytis (Litouwen) en FC Allstars Wiener Neustadt (Oostenrijk).

Welke ploegen in welke pot zitten bij de loting en hoe de loting verder eruit komt te zien kunt u hier lezen op de site van de UEFA.

Hovocubo speelde eerder in de competitie van de UEFA (toen nog de UEFA Futsal Cup, inmiddels heet het toernooi voor de landskampioenen de UEFA Futsal Championsleague). In 2014 speelde Hovo de preliminary round in Dublin (Ierland) en de main round in Nova Gorica (Slovenië).

We zullen zien waar we naar toe gezonden worden. En wij hopen dat het voor supporters een leuke bestemming wordt om te besluiten mee te gaan om er een paar mooie dagen van te maken en Hovocubo te steunen.

meer nieuws