Hovocubo A1 2015-2016 Hovocubo A1 2015-2016 (small)

Vanavond weer een echte stadsderby tussen Hovo A1 en HV Veerhuys.

Beide teams zijn nog volop in de race voor de vier play off plekken. Voor aanvang van de wedstrijd stond Hovo op de 4e plek met 2 punten achter de op de nummer 3 Veerhuys. Hovo heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst zou Hovo de 3e plek overnemen. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bedoelingen duidelijk. Hovo ging voor de volle winst en creëerde kans op kans. Het was aan de goed keepende doelman van Veerhuys te wijten dat Hovo het net niet wist te vinden. Aan de andere kant was daar natuurlijk Tjerk als de tegenstander gevaarlijk dreigde te worden. Halverwege de 1e helft was het dan toch eindelijk raak. Kevin legde de bal af op de vrijstaande Jasper. Jasper twijfelde geen moment en schoot de bal hard en laag langs de keeper. Daar was dan eindelijk de verdiende voorsprong. In het restant van de 1e helft bleef Hovo kans op kans creëren maar wist nog maar 1 keer te scoren door Kevin. Het was eigenlijk een klein wonder dat het MAAR 2-0 stond met de rust. De wedstrijd had al volledig in het slot kunnen zitten als alle kansen waren benut. Nu hielden de gasten toch nog hoop op een goed resultaat. In de eerste fase van de 2e helft was Hovo minder scherp. Hierdoor kwam er meer ruimte voor de tegenstander en ontstonden wat kansen. Deze kansen werden echter onschadelijk gemaakt door rots in de branding Tjerk! Naar mate de 2e helft vorderde pakte Hovo de draad weer op. Het was 1e jaars B junior Ricky die werd gelanceerd. Ricky was zijn tegenstander te snel af en kwam 1 op 1 met de keeper. Ricky bleef rustig en schoof de bal bekeken tussen de benen van de doelman door en bracht de stand op 3-0. Kort na de 3-0 wisten de bezoekers dan toch ook het net te vinden. Ditmaal was zelfs Tjerk kansloos. Waar de bezoekers (en hun supporters) dachten weer terug te zijn in de wedstrijd was hier totaal geen sprake van. Hovo kwam niet noemenswaardig in de problemen en de tijd tikte weg in het voordeel van de equipe van Niña en Ashvin. De bezoekers moesten steeds meer risico gaan nemen en dit leverde steeds meer ruimte op voor Hovo. Doordat de bezoekers verder vooruit speelde moest de keeper attent zijn bij de omschakelingen. Dit deed hij over het algemeen goed, wel had hij daar 1 x de arm voor nodig halverwege het veld. De scheidsrechter deed dit af met een vrije trap en een gele kaart wat prima was. Het slotakkoord was weer voor onze 1e jaars B junior. Ricky kon weer op snelheid richting het doel. Ditmaal schoot hij de bal hoog langs de handen van de keeper en bracht hiermee de dik verdiende 4-1 eindstand op het scorebord. Deze uitslag was alles behalve geflatteerd en had eigenlijk nog beduidend hoger kunnen en moeten zijn. Wel weer 3 hele belangrijke punten op weg naar de play offs. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 6 punten voorsprong op de nummer 5 mag Hovo dit niet meer laten lopen.