Iedereen strijdt voor de beste uitgangspositie

De spanning in de competitie zit vooral in de staart, FCK De Hommel, TPP, HV/Veerhuys, WSV/Shoepimp, ZVV Eindhoven…. Wie gaat er rechtstreeks degraderen en wie speelt nacompetitie? En wie ontspringt de dans? Tussen de nummer 8 (ZVV Eindhoven) en nummer 12 (FCK De Hommel) zijn er slechts vijf puntjes verschil. De nummers tien en elf spelen nacompetitie met de periodekampioenen van de eerste divisies A en B. De nummer 12 degradeert rechtstreeks.

De vier play offs kandidaten zijn zo goed als zeker bekend. ‘t Knooppunt kan door de nummer vijf inmiddels niet meer worden ingehaald, Hovocubo heeft op het moment van schrijven nog één puntje nodig, FC Eindhoven en FC Marlène een paar meer. Maar gek moet het lopen willen ze nog door GZV Watergras, Groene Ster of asv Lebo ingehaald worden. Voor deze drie ploegen staat er (behalve misschien een niet reële stille hoop) niets meer op het spel in deze competitie.

Maar gaat het om de beste uitgangspositie, of misschien om de prestige?

De streekderby van zaterdag 4 maart is er één die altijd leeft. Is er één die garant staat voor spektakel. Verliezen doet echt pijn. Meer pijn dan de stand op de ranglijst aan het einde van dit seizoen. Hovocubo heeft inmiddels vele grote prijzen in de geschiedenis weten te vergaren. Ook FC Marlène is een club met historie. Lees hier de achtergrond van FC Marlène zoals die in ons jubileumboek staat beschreven.

Een hele goede tweede helft van Hovocubo in Heerhugowaard evenaren is de inzet van de ploeg van Sander van Dijk. Mo Attaibi was niet meer te houden en stond aan de basis van een goede overwinning. Met 22 doelpunten in de competitie (en 2 in de beker) is Mo Attaibi de absolute topschutter.

Hovocubo presteert wisselvallig, zeer goede wedstrijden worden afgewisseld met lelijke uitglijders. Maar reken maar dat bij deze derby het vizier op scherp staat. Ondanks de tegenvallers is de groep gretig, en dat is te zien op de trainingen.

Arbiters van deze avond zijn Gino D’Onorio, Juroen Koene en Erwin Moerbeek

De wedstrijdbal is beschikbaar gesteld door TMT4You

Wees er allemaal bij, het is een wedstrijd om niet te willen missen!

 

 

 

meer nieuws