Hovocubo doet wat het moet doen in Hofstad

0-6 winst geeft vertrouwen

Den Haag * Een 0-6 zege, geen blessures en geen kaarten. En dus was hovo-trainer Sander van Dijk tevreden na afloop van het duel met ZVV Den Haag.

,,We heb­ben ge­daan wat we moesten doen om de druk op de ploe­gen bo­ven ons te hou­den. Bij vla­gen ge­beur­de dat ook nog eens met pri­ma voet­bal”, al­dus de trai­ner.

Voor rust druk­ten Den­nis Sel­bach en Eve­ry Jan­zen het krachts­ver­schil uit in de sco­re, maar vol­gens Van Dijk gaf de 0-2 tus­sen­stand de Hoorn­se su­pre­ma­tie on­vol­doen­de weer. ,,We speel­den met veel pres­sie en daar had­den zij moei­te mee. Ze han­teer­den voor­al de lan­ge bal. Dat le­ver­de ons veel kan­sen op, maar on­vol­doen­de tref­fers.’’

Na rust was het als­nog snel de­fi­ni­tief be­slist toen Ap­pie At­tahi­ri en Amir Mol­ka­rai de sco­re ver­dub­bel­den. ,,Zij gin­gen toen uit frus­tra­tie wat fy­sie­ker spe­len, maar daar zijn wij niet in mee­ge­gaan. Keu­rig.’’

Zvv Den Haag-Hovocubo 0-6

Selbach 0-1, Janzen, 0-2, Attahiri 0-3, Molkarai 0-4, Velseboer 0-5, Ajnane 0-6

1073565 (1)

Den Haag krijgt les in efficiency

Bron: Het Haags Amateurvoetbal.nl

Ulis van Maanen

ZVV Den Haag heeft in eigen huis geflatteerd met 0-6 veloren van HOVOCUBO. De Hagenaars grossierden in het missen van kansen, terwijl de ploeg uit Hoorn heel zorgvuldig omging met de kansen. ZVV Den Haag staat nog steeds op een laatste plaats in de eredivisie.

Voorafgaand aan de wedstrijd maakte de gretige spelersgroep van ZVV Den Haag zich op voor een gedegen en fanatieke warming-up. Zou weleens nodig zijn, want je speelt per slot van rekening tegen HOVOCUBO. Het team van de sympathieke en gedreven trainer Sander van Dijk. Een man met visie. Zijn ploeg, stijf bovenaan in het rechterrijtje, solliciteert wekelijks naar een play-off plaats in het linker rijtje.

Oranje
Met de drie Oranje internationals Mats Velseboer, Mo Attaibi (geblesseerd) en Amir Molkarai in de selectie, is HOVOCUBO een gevaarlijke outsider in de Nederlandse Eredivisie. Dus ZVV Den Haag was gewaarschuwd. Zou je zeggen. Het verloop van de wedstrijd verliep anders.

Kansjes
De thuisploeg deed het niet onaardig tot 5 minuten voor rust. De brilstand leek als ruststand binnen handbereik. Niet was minder waar. Met een 0-1 achterstand liep de moeilijk scorende Residentie bewoners wederom achter de feiten aan. Goeie scoringsmogelijkheden werden helaas niet benut. De kansjes die de veel bewegende bezoekers kregen werden daarentegen wel benut: 0-2.

Zwalkend
De tweede helft verliep dramatischer voor de zwoegende en zwalkende Hagenaars. De Haagse kansen waren legio. Alleen weer kon het beslissende tikje niet worden gegeven. HOVOCUBO onder leiding van het imponerende aanvalsduo Velseboer & Molkarai wist wel efficiënt om te gaan met de geboden kansjes en liep uit naar een 0-6 uitzege. ZVV Den Haag leek in de eerste fase van de tweede al heel snel uitgeblust.